anton8

 

 

 

V Katoliški cerkvi je 4. velikonončna nedelja imenovana tudi nedelja Dobrega pastirja. V Sloveniji tradicionalno pred to nedeljo poteka teden molitve za duhovne poklice.

Zaradi nastalih razmer, ko ne moremo skupaj obhajati svete maše in skupaj moliti, bo praznovanje molitvenega tedna za duhovne poklice prestavljen na tisti čas, ko bo to mogoče. Molitev za duhovne poklice ni omejena le na teden molitve ali na dan molitve za duhovne poklice. Vedno smo k temu povabljeni in zato je prav, da s to prošnjo in zavzeto molitvijo pridemo pred Gospoda tudi sedaj na nedeljo Dobrega Pastirja. Sedanje razmere zaradi epidemije nas spodbujajo, da molimo za nove duhovne poklice.

Letošnje geslo je Duhovni poklic – zaklad v glinasti posodi (prim. 2 Kor 4,7).

Apostol Pavel govori o Kristusovi skrivnosti in pravi: 'ta zaklad pa imamo v glinastih posodah' (2 Kor 4,7). Vse poziva, naj se zavedamo, da smo glina, torej slabotni, grešniki. Brez Božje moči ne moremo iti naprej. Ta Kristusov zaklad nosimo v svoji slabotnosti, mi smo  namreč iz gline. Kajti moč Boga, sila Boga je tista, ki rešuje, ki zdravi, ki postavlja na noge. To je stvarnost naše ranljivosti.

Priznanje, da smo ranljivi, slabotni, krhki, grešniki je stvar velikodušnosti. Samo če sprejmemo, da smo glina, bo k nam prišla izredna moč Boga in nam dala polnost, rešitev, srečo, veselje, da smo rešeni. In tako bomo sprejeli Gospodov zaklad. Na tak način bomo bili pripravljeni sprejeti Gospodov klic in bili v njem srečni.

Prosimo Gospoda, naj poklicanim pa tudi nam, pomaga odkrivati zaklad poklicanosti v ponižnosti.